Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rotfruktgryta med tomatcrème

Ett recept för dig som gillar nyttiga och spänstiga rotfrukter. Grytan består av bland annat morot, palsternacka, gulbetor och torkade trattkantareller. Med den mumsiga tomatcrèmen, kött och nybakat bröd har du en fenomenal middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar.
  2. Koka upp buljongen och lägg i alla rotfrukter. Låt det koka under lock ca 20 minuter.
  3. Skölj purjolöken och skär den i bitar. Lägg i den och svampen och fortsätt koka ca 5 minuter.
  4. Tomatcrème: Rör ihop crème fraiche och tomatpesto.
  5. Servera rotfruktsgrytan med tomatcrème och bröd eller till stekt/kokt kött.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen, tomatpeston och brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot  Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

 

Tips

Tillsätt några kaprisblommor i rotsaksgrytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 2 gulbetor
  • 2 palsternackor
  • 2 potatisar
  • 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 purjolök
  • 30 g torkade trattkantareller
Tomatcrème
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk tomatpesto
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1081 kJ / 258 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer