Rotfrukter med kyckling, och pancetta och rosmarin

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
1
Rotfrukter med kyckling, och pancetta och rosmarin

Rotfrukter med kyckling, pancetta och rosmarin, en rätt som bjuder på en sensationell smakupplevelse. Pancettan får en sötaktig smak av äppelbitarna som blandas i den gräddiga såsen. Tillsätt färsk hackad rosmarin och kycklingstrimlor och avnjut denna blandning tillsammans med rostade rotfrukter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Rotfrukter med kyckling, och pancetta och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

250 g rotselleri
2 morötter
600 g fast potatis
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar

Kyckling

ca 450 g kycklinglårfilé
1 msk smör
2 äpplen
150 g pancetta
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vatten
1/2 kruka rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!! Vi hade äpplena brevid, i sallas istället för i grytan. Gräddigt och gott, men behöver mer kryddor, typ chiliflakes

Titti

2015-02-19

Näringsvärde per portion

Energi2765 KJ / 660 kCal
Fett36 g
Salt3.88 g
Kolhydrater42 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ädelostfylld kyckling med äppel- och sellerisallad
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling- och rotfruktspajer
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltwok med rotsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglår med avokadokräm
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastagratäng med kyckling och körsbärstomat
Betyg 3.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med kabanoss och syltlök
Betyg 3 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga