Rotfrukter med kyckling, och pancetta och rosmarin
Rotfrukter med kyckling, pancetta och rosmarin, en rätt som bjuder på en sensationell smakupplevelse. Pancettan får en sötaktig smak av äppelbitarna som blandas i den gräddiga såsen. Tillsätt färsk hackad rosmarin och kycklingstrimlor och avnjut denna blandning tillsammans med rostade rotfrukter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
250 g rotselleri
2 morötter
600 g fast potatis
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar
Kyckling
ca 450 g kycklinglårfilé
1 msk smör
2 äpplen
150 g pancetta
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vatten
1/2 kruka rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2765 KJ / 660 kCal
Fett36 g
Salt3.88 g
Kolhydrater42 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott!! Vi hade äpplena brevid, i sallas istället för i grytan. Gräddigt och gott, men behöver mer kryddor, typ chiliflakes
Titti
2015-02-19