Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med kikärter och citron

Den här spännande och smakrika kycklinggrytan med kikärter och smak av citron serveras med ris. Vissa har den i och med sambal oelek i såsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt grädde, buljong, soja, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  4. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Riv skalet av citronen.
  5. Tillsätt citronskal, persilja och kikärtor i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter.
  6. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citronsaft. Servera med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 citron
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2842 kJ / 679 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer