Kyckling- och rotfruktspajer

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
1
Kyckling- och rotfruktspajer

Utmana dina kunskaper i köket med dessa otroligt goda kyckling- och rotfruktspajer! Din frästa kalla fyllning läggs i portionsformar klädda med deg och sedan lägger du över ett litet lock. Grädda de vackra pajerna i ugn och servera med len gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Kyckling- och rotfruktspajer

Ingredienser

8 portioner

Deg

5 dl  vetemjöl
2 krm  salt
250 g  smör i tärningar
4 msk  kallt vatten

Fyllning

500 g  kycklinglårfilé
100 g  morot
150 g  rotselleri
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
2 msk  vitt vin
2 msk  pressad citronjuice
1 tsk  finhackad färsk timjan
1/2 dl  grovhackad färsk oregano
1 tsk  salt
2 krm  malen svartpeppar
1 - 2   ägg till pensling

För alla

Kyckling- och rotfruktspajer innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri pajdeg och pensla formarna med mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Jag hackade champinjoner på burk samt smaksatte med kinesisk soja.Använde vanlig pajform med löstagbar kant. Gott!

Siv

2002-11-14

Testa liknande recept

Ädelostfylld kyckling med äppel- och sellerisallad
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransmarinerade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglår med avokadokräm
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga