Kyckling- och rotfruktspajer

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
1
Kyckling- och rotfruktspajer

Utmana dina kunskaper i köket med dessa otroligt goda kyckling- och rotfruktspajer! Din frästa kalla fyllning läggs i portionsformar klädda med deg och sedan lägger du över ett litet lock. Grädda de vackra pajerna i ugn och servera med len gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Kyckling- och rotfruktspajer

Ingredienser

8 portioner

Deg

5 dl  vetemjöl
2 krm  salt
250 g  smör i tärningar
4 msk  kallt vatten

Fyllning

500 g  kycklinglårfilé
100 g  morot
150 g  rotselleri
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
2 msk  vitt vin
2 msk  pressad citronjuice
1 tsk  finhackad färsk timjan
1/2 dl  grovhackad färsk oregano
1 tsk  salt
2 krm  malen svartpeppar
1 - 2   ägg till pensling

För alla

Kyckling- och rotfruktspajer innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri pajdeg och pensla formarna med mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Jag hackade champinjoner på burk samt smaksatte med kinesisk soja.Använde vanlig pajform med löstagbar kant. Gott!

Siv

2002-11-14

Testa liknande recept

Ädelostfylld kyckling med äppel- och sellerisallad
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfrukter med kyckling, och pancetta och rosmarin
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransmarinerade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotselleripuré
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga