Kyckling- och rotfruktspajer
Utmana dina kunskaper i köket med dessa otroligt goda kyckling- och rotfruktspajer! Din frästa kalla fyllning läggs i portionsformar klädda med deg och sedan lägger du över ett litet lock. Grädda de vackra pajerna i ugn och servera med len gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
8 portioner
Deg
5 dl vetemjöl
2 krm salt
250 g smör i tärningar
4 msk kallt vatten
Fyllning
500 g kycklinglårfilé
100 g morot
150 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk vitt vin
2 msk pressad citronjuice
1 tsk finhackad färsk timjan
1/2 dl grovhackad färsk oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 - 2 ägg till pensling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag hackade champinjoner på burk samt smaksatte med kinesisk soja.Använde vanlig pajform med löstagbar kant. Gott!
Siv
2002-11-14