Kyckling- och rotfruktspajer

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
1
Kyckling- och rotfruktspajer

Utmana dina kunskaper i köket med dessa otroligt goda kyckling- och rotfruktspajer! Din frästa kalla fyllning läggs i portionsformar klädda med deg och sedan lägger du över ett litet lock. Grädda de vackra pajerna i ugn och servera med len gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Kyckling- och rotfruktspajer

Ingredienser

8 portioner

Deg

5 dl vetemjöl
2 krm salt
250 g smör i tärningar
4 msk kallt vatten

Fyllning

500 g kycklinglårfilé
100 g morot
150 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk vitt vin
2 msk pressad citronjuice
1 tsk finhackad färsk timjan
1/2 dl grovhackad färsk oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 - 2 ägg till pensling

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Jag hackade champinjoner på burk samt smaksatte med kinesisk soja.Använde vanlig pajform med löstagbar kant. Gott!

Siv

2002-11-14

Testa liknande recept

Ädelostfylld kyckling med äppel- och sellerisallad
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med avokadokräm
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransmarinerade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfrukter med kyckling, och pancetta och rosmarin
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med krämig rotsellerisallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga