Kyckling- och rotfruktspajer

22
1
Kyckling- och rotfruktspajer

Utmana dina kunskaper i köket med dessa otroligt goda kyckling- och rotfruktspajer! Din frästa kalla fyllning läggs i portionsformar klädda med deg och sedan lägger du över ett litet lock. Grädda de vackra pajerna i ugn och servera med len gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Kyckling- och rotfruktspajer

Ingredienser

8 portioner

Deg

5 dl vetemjöl
2 krm salt
250 g smör i tärningar
4 msk kallt vatten

Fyllning

500 g kycklinglårfilé
100 g morot
150 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk vitt vin
2 msk pressad citronjuice
1 tsk finhackad färsk timjan
1/2 dl grovhackad färsk oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 - 2 ägg till pensling

För alla

Kyckling- och rotfruktspajer innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri pajdeg och pensla formarna med mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Siv

2002-11-14

Jag hackade champinjoner på burk samt smaksatte med kinesisk soja.Använde vanlig pajform med löstagbar kant. Gott!