Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rotfrukter med het korv

Perfekt vardagsrätt som är nyttig, enkel och snabblagad. De spänstiga och krispiga rotfrukterna morötter och kålrötter läggs som en bädd i korvlådan och pryds med het smakrik korv.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 låda portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i kvartar eller halvor beroende på hur stor den är. Skär rotfrukterna i sockerbitsstora kuber. Skär löken i klyftor. Smula buljongtärningen över. Fyll på vatten så det precis täcker. Koka rotfrukter och potatis knappt mjuka, 10-15 minuter.
  2. Lägg i botten på en låda. Koka ihop buljongen till hälften och häll över.
  3. Skiva korven och lägg på den. Klipp över persilja.
  4. Värm lådan på full effekt i mikron i 2 1/2-3 minuter.
  5. En klick stark senap är gott till. Runda av den heta korvlådan med färsk frukt.

Ingredienser

Portioner: 1 låda
  • 2 potatisar
  • 1 stor skiva kålrot
  • 1 stor morot
  • 1 lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kryddstark korv t ex kabanoss
  • persilja att strö över
  • ev stark senap till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer