Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokta grönsaker med korv

Stekta korvar som serveras med kokt potatis, morötter och blomkål blir en rätt som hjälper dig att nå dagsmålet av det rekommenderade grönsaksintaget. Serveras med en kräm kryddad med senap och chilisås. De minsta nöjer sig säkert med ketchup till korven!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och morötter och skär dem i bitar. Skär blomkålen i buketter.
  2. Koka potatisen och morötterna mjuka i saltat vatten. Lägg ner blomkålen när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Dela korvarna på längden och stek dem i oljan.
  4. Blanda gräddfil, senap och chilisås. Smaka av med salt och svartpeppar. Hacka persiljan och vänd ner den.
  5. Servera korven med grönsakerna och krämen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g potatis
  • 3 morötter
  • ca 300 g blomkål
  • 2 förp oxford korv (à 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk grov senap
  • 2 msk chilisås eller ketchup
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2504 kJ / 599 kCal