Rosmarinlamm med citron
Ett underbart rosmarinlamm med citron. Lammsteken får en lätt syrlig smak av citronskal och tillagas i ugn. Den ljumma såsen blandas du ihop av crème fraiche, steksky, kalvfond och rosmarin. Servera gärna rotfrukter med getost till lammet och såsen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
6 portioner
Rosmarinlamm
1 kg benfri lammstek
1 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk färsk eller torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
smör
Sås
3 dl lätt crème fraiche
2 msk konc kalvfond
1 tsk rosmarin
1 krm svartpeppar
ca 1 dl steksky
salt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2574 KJ / 615 kCal
Kommentarer