Rosmarinlamm med citron

Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat
0
Rosmarinlamm med citron

Ett underbart rosmarinlamm med citron. Lammsteken får en lätt syrlig smak av citronskal och tillagas i ugn. Den ljumma såsen blandas du ihop av crème fraiche, steksky, kalvfond och rosmarin. Servera gärna rotfrukter med getost till lammet och såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Rosmarinlamm med citron

Ingredienser

6 portioner

Rosmarinlamm

1 kg  benfri lammstek
1 tsk  salt
2 krm  peppar
2 tsk  färsk eller torkad rosmarin
1   vitlöksklyfta
1/2   citron
smör

Sås

3 dl  lätt crème fraiche
2 msk  konc kalvfond
1 tsk  rosmarin
1 krm  svartpeppar
ca 1 dl  steksky
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfritt: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2574 KJ / 615 kCal

Testa liknande recept

Vårig lammgryta med örter
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hel grillad lammstek
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med rosmarin- och tomatsky
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lamm med paprika och squash
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek på Skoglunds vis
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga