Rosmarinlamm med citron

Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat
0
Rosmarinlamm med citron

Ett underbart rosmarinlamm med citron. Lammsteken får en lätt syrlig smak av citronskal och tillagas i ugn. Den ljumma såsen blandas du ihop av crème fraiche, steksky, kalvfond och rosmarin. Servera gärna rotfrukter med getost till lammet och såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Rosmarinlamm med citron

Ingredienser

6 portioner

Rosmarinlamm

1 kg benfri lammstek
1 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk färsk eller torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
smör

Sås

3 dl lätt crème fraiche
2 msk konc kalvfond
1 tsk rosmarin
1 krm svartpeppar
ca 1 dl steksky
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2574 KJ / 615 kCal

Testa liknande recept

Saftig lammstek
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek på Skoglunds vis
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med rosmarin
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrongrillad lammstek
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårig lammgryta med örter
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga