Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rosmarinlamm med citron

Ett underbart rosmarinlamm med citron. Lammsteken får en lätt syrlig smak av citronskal och tillagas i ugn. Den ljumma såsen blandas du ihop av crème fraiche, steksky, kalvfond och rosmarin. Servera gärna rotfrukter med getost till lammet och såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosmarinlamm: Ta bort ev nät. Vik ut köttet och krydda det runt om med salt, peppar och rosmarin.
  2. Skala och hacka vitlöken. Finriv skalet på citronen. Strö det över stekens insida och vik ihop steken. Fäst med några tandpetare.
  3. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och stick i en köttermometer.
  4. Sås: Vispa ihop crème fraiche, fond, rosmarin och peppar i en kastrull. Låt såsen koka upp. Hit kan man förbereda.
  5. Sätt ugnen på 125°C.
  6. Stek köttet i ugnen tills innertemperaturen är 55-60°C, ca 1 timme. Ta ut det och låt det vila i folie ca 10 minuter.
  7. Häll skyn i såsen och låt den koka några minuter. Smaka ev av med salt.
  8. Skär köttet i skivor och servera med såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfritt: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 6
Rosmarinlamm
  • 1 kg benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk färsk eller torkad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • smör
Sås
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 1 dl steksky
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2574 kJ / 615 kCal
Läs mer om näringsvärden