Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rotfrukter i persiljebuljong med ägg

Lite trött eller frusen? Testa denna stärkande och ljuvligt goda rotfruktsbuljong! Salladslök, vitlök och persilja bidrar med smak och vitaminer. För att du inte ska lämna bordet hungrig, ha i ett par ägg också.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv vitlöken. Hacka persiljan.
  2. Fräs salladslöken, vitlöken och pytten i oljan i en kastrull. Häll på buljongen och koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. 
  3. Knäck äggen i buljongen och koka sakta 3-4 minuter. Strö på persiljan. 
  4. Till servering: Servera rotfruktsbuljongen med bröd och riven parmesan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost eller uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 500 g vegetarisk grönhydrat pytt
  • 2 tsk olja
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt och svartpeppar
  • 2 ägg
Till servering
  • bröd
  • finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1603 kJ / 382 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept