Rotfrukter i persiljebuljong med ägg

Betyg 3 av 5.
73 personer har röstat
0
Rotfrukter i persiljebuljong med ägg

Lite trött eller frusen? Testa denna stärkande och ljuvligt goda rotfruktsbuljong! Salladslök, vitlök och persilja bidrar med smak och vitaminer. För att du inte ska lämna bordet hungrig, ha i ett par ägg också.

Rotfrukter i persiljebuljong med ägg

Ingredienser

2 portioner
4   salladslökar
1   vitlöksklyfta
1   kruka persilja
500 g  vegetarisk grönhydrat pytt
2 tsk  olja
8 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt och svartpeppar
2   ägg

Till servering

bröd
finriven parmesan

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost eller uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
73 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1603 KJ / 382 kCal
Fett15 g
Salt56.8 g
Kolhydrater41 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pigg spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.3 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel tomatsoppa
Betyg 4.2 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissoppa med palsternacka och färskost
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vego-curry med naanbröd och blomkålsris
Betyg 3.2 av 5.
138 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotssoppa med apelsin och basilika
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga