Rotfrukter i persiljebuljong med ägg

73
0 Klimatsmart
Rotfrukter i persiljebuljong med ägg

Lite trött eller frusen? Testa denna stärkande och ljuvligt goda rotfruktsbuljong! Salladslök, vitlök och persilja bidrar med smak och vitaminer. För att du inte ska lämna bordet hungrig, ha i ett par ägg också.

Skriv ut
Rotfrukter i persiljebuljong med ägg

Ingredienser

2 portioner
4
salladslökar
1
vitlöksklyfta
1
kruka persilja
500 g
vegetarisk grönhydrat pytt
2 tsk
olja
8 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt och svartpeppar
2
ägg

Till servering

bröd
finriven parmesanost

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost eller uteslut osten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1603 KJ / 382 kCal
Fett 15 g
Salt 56.8 g
Kolhydrater 41 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept