Rotfrukter i persiljebuljong med ägg
Lite trött eller frusen? Testa denna stärkande och ljuvligt goda rotfruktsbuljong! Salladslök, vitlök och persilja bidrar med smak och vitaminer. För att du inte ska lämna bordet hungrig, ha i ett par ägg också.
Ingredienser
2 portioner
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
500 g vegetarisk grönhydrat pytt
2 tsk olja
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
2 ägg
Till servering
bröd
finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1603 KJ / 382 kCal
Fett15 g
Salt56.8 g
Kolhydrater41 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer