Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissoppa med palsternacka och färskost

Krämig soppa med palsternacka, potatis och färskost. En smakrik höjdarsoppa som gillas av både stora och små. Du serverar soppan tillsammans med ett gott mjukt bröd, gärna nybakt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Skölj purjolöken och skiva den.
  2. Koka upp grönsaksbuljong, lägg i rotfrukter och purjolök (spara lite purjolök till garnering). Låt koka tills det är mjukt, ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Lägg i persiljan och mixa hastigt en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa soppan med färskost, riven morot och purjolök.
  5. Servera soppan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche i stället för färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för färskost.

Tips

Byt ut palsternacka mot rotselleri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar (à ca 100 g)
  • 2 palsternackor (à ca 100 g)
  • 1 purjolök
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl persilja
  • salt och peppar
  • 1/2 morot
  • 4 msk färskost
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1106 kJ / 265 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden