Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Rotfruks- och halloumifyllda filodegpiroger

Kryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Piroger: Skala och skiva löken och vitlöken tunt. Skala och riv rotfrukterna grovt. Häll kikärterna i en sil, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av. Mosa kikärterna lätt med en gaffel. Riv halloumin grovt.
  3. Stek löken, vitlöken och rotfrukterna i oljan i en het stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare ca 2 minuter. Dra av från värmen, vänd ner kikärterna och halloumin och låt svalna. Smaksätt med salt.
  4. Lägg ut ett filodegsark, pensla dhalloet med olivoljan och lägg ett ark ovanpå. Lägg på 1/4 av fyllningen nära ena långsidan. Rulla ett varv mot den andra långsidan, vik in kortsidorna och rulla ihop. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör på samma sätt med resten av arken och fyllningen. Pensla pirogerna med resten av olivoljan och pudra över paprikapulvret och strö på sesamfröna. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 40 minuter.
  5. Yoghurt: Hacka persiljan. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda persiljan och citronskalet med yoghurten. Smaksätt med salt och citronsaft.
  6. Till servering: Servera pirogerna med yoghurten och salladen.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut turkisk yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Surpeme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Piroger
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ca 300 g kålrot
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 200 g halloumiost
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm kanel
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • salt
  • 8 filodegsplattor
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm paprikapulver
  • 1/2 tsk sesamfrön
Yoghurt
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 citron
  • 2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2697 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer