UNDER 30 MIN | Medel

Tacopirog med broccoli och halloumi

Tacopirogen som du enkelt fixar med färdig pizzadeg ger dig ett snabbt och gott mellanmål. Tacopirogen fyller du med broccoli, paprikapulver och spiskummin för att få den rätta tacosmaken. Krämigheten och sälta får du av halloumi som smälter fint inne i pirogen när den är i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala stammen på broccolin. Riv broccoli och halloumi grovt på ett rivjärn. Blanda med kryddorna.
  3. Rulla ut degen med bakplåtspapper på en plåt och skär den i 4 lika stora rektanglar. Krama ihop fyllningen till 4 lika stora bollar, fördela bollarna på degen. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop till trekanter och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  4. Pensla pirogerna med resten av ägget. Strö på oregano. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Receptet framtaget i samarbete med Tina Nordström.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 broccoli (à 250 g)
  • 1/2 förp halloumi (à 250 g)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 förp kyld pizzadeg
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano (till garnering)