Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Oxbringa med rotfrukter i asiatisk buljong

Servera dina gäster en middag med fenomenala smaker från saftig oxbringa, spröda rotfrukter och en intensiv asiatisk buljong med inslag av ingefära, citrongräs och schalottenlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka oxbringan i vatten ca 2 timmar eller tills köttet känns mört. Låt den kallna. Skär den i 2 cm tjocka stavar.
  2. Skala ingefära och lök. Hacka ingefäran fint och skiva löken tunt. Skär citrongräset i 3 cm bitar. Fräs ingefära, schalottenlök och citrongräs oljan. Tillsätt kycklingbuljongen.
  3. Skala rotfrukterna, skiva morötterna, skär palsternackan och kålroten i stavar. Lägg i rotfrukterna och låt koka tills de är mjuka.
  4. Lägg i oxbringan och låt den bli varm. Servera i djupa tallrikar med ev. med ris

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Lyxa till det genom att lägga rotfrukter och kött snyggt i en djup tallrik och servera buljongen vid sidan av i en kanna och slå den över när gästerna satt sig till bords, snyggt!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g rimmad oxbringa
  • 2 msk färsk ingefära
  • 3 schalottenlökar
  • 1 citrongräs
  • 1 msk olivolja
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och kycklingfond)
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 200 g kålrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?