Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Kålrabbi är en doldis i kålfamiljen som är värd mycket mer uppmärksamhet. Tunt hyvlad och sedan marinerad i en dressing med lime så får du snabbt en krispig sallad. Det tar bara några minuter. Kålrabbin har en lite pepprig smak så lite olja och något syrligt som lime matchar smaken fint.

Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g kålrabbi
1/2 dl skållad mandel
1/2 dl torkade tranbär
1/2 kruka dill
saften av 1/2 lime
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

mycket god fräsch sallad.

Marie-louise

2019-04-16

Näringsvärde per portion

Energi720 KJ / 171 kCal
Fett11 g
Salt1.8 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbisallad med äpple och getost
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrade tomater med äpple och kålrabbi
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med kålrabbi, päron, burrata och grillad citron
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrabbi- och spetskålsslaw
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga