Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Kålrabbi är en doldis i kålfamiljen som är värd mycket mer uppmärksamhet. Tunt hyvlad och sedan marinerad i en dressing med lime så får du snabbt en krispig sallad. Det tar bara några minuter. Kålrabbin har en lite pepprig smak så lite olja och något syrligt som lime matchar smaken fint.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och ansa kålrabbin och hyvla tunt på mandolin. Rosta mandeln i het stekpanna. Grovhacka mandeln, tranbären och dillen.
  2. Pressa limen och blanda juicen med olivolja, mandel, tranbär och dill. 
  3. Vänd ner kålrabbin i dressingen och krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Har du inte en mandolin så går det bra med en rejäl osthyvel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kålrabbi
  • 1/2 dl skållad mandel
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1/2 kruka dill
  • saften av 1/2 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 720 kJ / 171 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept