Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

1
1
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Kålrabbi är en doldis i kålfamiljen som är värd mycket mer uppmärksamhet. Tunt hyvlad och sedan marinerad i en dressing med lime så får du snabbt en krispig sallad. Det tar bara några minuter. Kålrabbin har en lite pepprig smak så lite olja och något syrligt som lime matchar smaken fint.

Skriv ut
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
kålrabbi
1/2 dl
skållad mandel
1/2 dl
torkade tranbär
1/2
kruka dill
saften av 1/2
lime
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Har du inte en mandolin så går det bra med en rejäl osthyvel.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Marie-louise

2019-04-16

mycket god fräsch sallad.

Näringsvärde per portion

Energi 720 KJ / 171 kCal
Fett 11 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 13 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept