Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Lägg in kålrabbi tillsammans med citron och senapsfrö i en sötsyrlig 1-2-3-lag. Servera den picklade kålrabbin i en sallad, på charkbrickan eller till korv, fisk, fläsk, kyckling eller halloumi.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
ca 2 liter
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk senapsfrö
2 citroner
3 kålrabbi (à ca 350 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats som ger ca 2 liter.
Gör så här
Tips
Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade. Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1925 KJ / 458 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater77 g
Protein19 g
Kommentarer