UNDER 45 MIN | Medel

Picklad kålrabbi med rädisa

Det mesta går att pickla men kålrabbi kan vara något av det bästa. Använd gärna en mandolin för tunna skivor. Servera den syrliga picklade kålrabbin med rädisor som ett tillbehör eller vänd ner i en grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten i en skål tills sockret löses upp.
  2. Skala kålrabbi och skär i tunna skivor, gärna med mandolin. Lägg kålrabbin i lagen och låt stå minst 30 minuter. 
  3. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin, och lägg i kallt vatten. Häll av vattnet. Ta upp kålrabbin ur lagen. Blanda med rädisorna i en skål. 
  4. Till servering: Klipp över smörgåskrasse och strö över lite flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kålrabbi (à ca 300 g)
  • 5 rädisor
Till servering
  • smörgåskrasse
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 302 kJ / 72 kCal