Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rostbiff

(7)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett sätt att tillaga rostbiff på är i ugnen med en köttermometer. Rostbiffen blir på detta vis otroligt saftig och du kan med lätthet sedan skära köttet i underbart tunna skivor innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen.
  3. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55°C för rött kött, 60°C för rosa och 65°C för genomstekt (beräkna 1 1/2-2 timmar). 
  4. Ta ut köttet och låt det kallna. Skär i tunna skivor.

Tips

Vegetariska alternativ (för 10 bufféportioner):
Rostbiffen kan ersättas med 2 paket quornfilé à 300 g eller 2 paket grillade vegetariska filéer à 300 g; följ i övrigt receptets ingredienser. Tina filéerna. Stek enligt anvisning på förpackningen. Följ sedan receptet i övrigt.