Rostbiff

Laga rostbiff i ugn med köttermometer så får du till den sådär perfekt saftig inuti, men med en härligt välgrillad yta! Skiva köttet tunt innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
10 portioner
1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi521 KJ / 125 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein23 g
Kommentarer
Receptet borde börja med att man bryner rostbiffen innan den ska in i ugnen.
Fredrik
2025-01-04Mycket gott men ökad på svartpeppar till en tsk istället för ett kryddmått. Serverade med sås gjord från skyn från rostbiffen som piffades upp med lite viltfond, rödvin och grädde och ugnsstekta rotfrukter med vitlökssmör och en grönsallad.
Kristin
2025-01-01Perfekt. Upp till 59°, sedan vila en 20-30 minuter för att sedan ösa över en riktigt varm rödvinssås. Smaskens!
Jakob
2025-01-01