ÖVER 60 MIN | Medel

Rostbiff

Laga rostbiff i ugn med köttermometer så får du till den sådär perfekt saftig inuti, men med en härligt välgrillad yta! Skiva köttet tunt innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept går att använda som en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan,  tex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsakerBönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål eller Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg. Lagar du rostbiffen som en del av Söndagspreppen gör då 1 1/2 sats av receptet så räcker det till veckans alla måltider. 

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen.
  3. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55°C för rött kött, 60°C för rosa och 65°C för genomstekt (beräkna 1 1/2-2 timmar). 
  4. Ta ut köttet och låt det kallna. Skär i tunna skivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vegetariska alternativ (för 10 bufféportioner):
Rostbiffen kan ersättas med 2 paket quornfilé à 300 g eller 2 paket grillade vegetariska filéer à 300 g; följ i övrigt receptets ingredienser. Tina filéerna. Stek enligt anvisning på förpackningen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 521 kJ / 125 kCal