Rostbiff

Laga rostbiff i ugn med köttermometer så får du till den sådär perfekt saftig inuti, men med en härligt välgrillad yta! Skiva köttet tunt innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi521 KJ / 125 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein23 g
Kommentarer
23 stToppenrecept men jag brynde köttet innan så den fick färg.
Susanne
Bra grundrecept men som Fredrik m fl påpekar bör man absolut bryna köttet innan tillagning. För mer smak mortlar jag förutom svartpeppar och havssalt diverse andra kryddor som rosépeppar timjan och lite rosmain. Speciellt rosépepparn lyfter.
Paula
Receptet borde börja med att man bryner rostbiffen innan den ska in i ugnen.
Fredrik
Mycket gott men ökad på svartpeppar till en tsk istället för ett kryddmått. Serverade med sås gjord från skyn från rostbiffen som piffades upp med lite viltfond, rödvin och grädde och ugnsstekta rotfrukter med vitlökssmör och en grönsallad.
Kristin
Perfekt. Upp till 59°, sedan vila en 20-30 minuter för att sedan ösa över en riktigt varm rödvinssås. Smaskens!
Jakob
Har nu provat med kalvstek, rostbiff och nu med fransyska, alla blir bra. Vräkt på med kryddor, kört med hetluft i ugnen, ger fin yta.
Peter
Blev perfekt och rosa . Bra smak.
Lotta
Gjorde en kallmarinad och la lite av köttet tunnskivat på rostfri bunke i kylen några dagar. Jättegott
Dan
Mycket enkelt och bra recept i grunden. Kompletterade själv med lite torr örtmarinad som man gnider in på köttets yta. Delade även några äpplen som fick åka med köttet i ugnen. Kokade även någon, några deciliter vatten och hällde i formen för att motverka torrhet. Resultatet blev toppen. Mycket enkelt recept som jag kan rekommendera även ovana matlagare. Man behöver bara en ugnsfast form och en stektermometer. Jag själv kör med enklast möjliga analoga som jag köpt för några tior, funkar kanon.
Knut
kanonrecept mycket bra
Göran