Rostbiff
Laga rostbiff i ugn med köttermometer så får du till den sådär perfekt saftig inuti, men med en härligt välgrillad yta! Skiva köttet tunt innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
10 portioner
1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vegetariska alternativ (för 10 bufféportioner):
Rostbiffen kan ersättas med 2 paket quornfilé à 300 g eller 2 paket grillade vegetariska filéer à 300 g; följ i övrigt receptets ingredienser. Tina filéerna. Stek enligt anvisning på förpackningen.
Rostbiffen kan ersättas med 2 paket quornfilé à 300 g eller 2 paket grillade vegetariska filéer à 300 g; följ i övrigt receptets ingredienser. Tina filéerna. Stek enligt anvisning på förpackningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi521 KJ / 125 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein23 g
Kommentarer
Mycket enkelt och bra recept i grunden. Kompletterade själv med lite torr örtmarinad som man gnider in på köttets yta. Delade även några äpplen som fick åka med köttet i ugnen. Kokade även någon, några deciliter vatten och hällde i formen för att motverka torrhet. Resultatet blev toppen. Mycket enkelt recept som jag kan rekommendera även ovana matlagare. Man behöver bara en ugnsfast form och en stektermometer. Jag själv kör med enklast möjliga analoga som jag köpt för några tior, funkar kanon.
Knut
2024-01-06kanonrecept mycket bra
Göran
2023-10-19Brynte köttet. Blev kanon.
Katrin
2023-09-30