Rostbifftandoori med dill- och morotsraita

1
0
Rostbifftandoori med dill- och morotsraita

Kryddad rostbiff med smakrika tillbehör står på kvällens meny. Köttet kryddar du med tandoori innan du steker den i panna till rätt temperatur. Servera tillsammans med ris och den krämiga raitan som du enkelt blandar ihop med morot, dill, yoghurt och vitlök. Toppa med machésallad och middagen är serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018

Rostbifftandoori med dill- och morotsraita

Ingredienser

2 portioner
2 port ris

Morotsraita

2 morötter
1/2 ask färsk dill
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Rostbiff

2 port rostbiff
2 tsk tandoorikrydda
1 msk olja
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2345 KJ / 561 kCal
Fett 19 g
Salt 3.82 g
Kolhydrater 56 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden