Rostbifftandoori med dill- och morotsraita | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostbifftandoori med dill- och morotsraita

Kryddad rostbiff med smakrika tillbehör står på kvällens meny. Köttet kryddar du med tandoori innan du steker den i panna till rätt temperatur. Servera tillsammans med ris och den krämiga raitan som du enkelt blandar ihop med morot, dill, yoghurt och vitlök. Toppa med machésallad och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Morotsraita: Skala och riv morötterna och hacka dillen. Blanda yoghurten med pressad vitlök, dill och morötter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rostbiff: Krydda köttet med tandoorikryddan och stek i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen är 56°C, ca 2 minuter på varje sida.
  4. Servera rostbiffen med ris, morotsraita och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
Morotsraita
  • 2 morötter
  • 1/2 ask färsk dill
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Rostbiff
  • 2 port rostbiff
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2345 kJ / 561 kCal