Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostat vitlöks- och potatismos

Här är ett delikat och läckert recept på rostat vitlöks- och potatismos. Moset blir fluffigt och får en festlig smak av vitlök och grädde. Jättegott till de flesta rätter som passar med potatismos och utomordentligt gott till Oprahs favoritkyckling!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs i olja i 1-2 minuter till lätt brynt färg - får inte brännas. 
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vitlöken och lättsaltat vatten som precis täcker. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av.
  3. Smält smöret. Tillsätt grädde och mjölk och låt blandningen bli varm. Mosa potatisen och blanda med smörmjölken. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med Oprahs favoritkyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 - 10 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg mjölig potatis
  • 75 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2027 kJ / 484 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer