Rostat vitlöks- och potatismos
Här är ett delikat och läckert recept på rostat vitlöks- och potatismos. Moset blir fluffigt och får en festlig smak av vitlök och grädde. Jättegott till de flesta rätter som passar med potatismos och utomordentligt gott till Oprahs favoritkyckling!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 kg mjölig potatis
75 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 1/2 tsk salt
2 krm grovmalen peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2027 KJ / 484 kCal
Kommentar
Väldigt mycket smak av krämig vitlök, smör och grädde. Angiven mängd smör+grädde+mjölk var i överkant. Blev mer som puré.
Patrik
2008-06-15