Rostat vitlöks- och potatismos

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Rostat vitlöks- och potatismos

Här är ett delikat och läckert recept på rostat vitlöks- och potatismos. Moset blir fluffigt och får en festlig smak av vitlök och grädde. Jättegott till de flesta rätter som passar med potatismos och utomordentligt gott till Oprahs favoritkyckling!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Rostat vitlöks- och potatismos

Ingredienser

4 portioner
8 - 10 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 kg mjölig potatis
75 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 1/2 tsk salt
2 krm grovmalen peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Väldigt mycket smak av krämig vitlök, smör och grädde. Angiven mängd smör+grädde+mjölk var i överkant. Blev mer som puré.

Patrik

2008-06-15

Näringsvärde per portion

Energi2027 KJ / 484 kCal

Testa liknande recept

Puré som på krogen
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtigt mos
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatismos (grundrecept)
Betyg 4.1 av 5.
286 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatismos med gräddmjölk
Betyg 4.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelfläsk
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga