Kalvfärsbiffar med brynt smör och ärter
Kalvfärsbiffar med brynt smör och ärter är en förträfflig variant av husmanskost. De saftiga biffarna får sällskap av ett fluffigt potatismos som garanterat mättar. Vid sidan av serveras ärter och brynt smör som fått en touch av citron samt rårörda lingon. Förträffligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
Kalvfärsbiffar
500 g kalvfärs
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk olja
Ärter
1/2 förp små ärtor (à 250 g)
Brynt smör
2 msk smör
1 citron
Tillbehör
100 g ärtskott
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2863 KJ / 671 kCal
Fett39 g
Salt2.95 g
Kolhydrater51 g
Protein38 g
Kommentarer