Kalvfärsbiffar med brynt smör och ärter

26
0
Kalvfärsbiffar med brynt smör och ärter

Kalvfärsbiffar med brynt smör och ärter är en förträfflig variant av husmanskost. De saftiga biffarna får sällskap av ett fluffigt potatismos som garanterat mättar. Vid sidan av serveras ärter och brynt smör som fått en touch av citron samt rårörda lingon. Förträffligt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015

Kalvfärsbiffar med brynt smör och ärter

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar

Kalvfärsbiffar

500 g kalvfärs
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk olja

Ärter

1/2 förp små ärtor (à 250 g)

Brynt smör

2 msk smör
1 citron

Tillbehör

100 g ärtskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2863 KJ / 671 kCal
Fett 39 g
Salt 295 g
Kolhydrater 51 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden