Rostat äpple och kyckling med rosmarin
Rostade äppelskivor ihop med kycklingen i detta recept är en förträfflig smakkombination och väldigt enkel att göra. Äpplet skivas och blandas tillsammans med kycklingben, rosmarin och olja innan den steks färdigt i ugnen. Då finns tid till att förbereda den krispiga salladen och koka riset. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014
Ingredienser
4 portioner
12 kycklingben
2 röda äpplen
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk rosmarin
salt och peppar
4 port ris eller annat gryn
1 kruka krispsallad
2 dl lätt crème fraiche (vitlök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ja känner likadant, mycket kyckling och mycket korv (den där lilla korven)
Angelika
2014-11-15Tycker också det räcker med kyckling nu, om ni ska ha kyckling använd kycklingfilé istället. Har börjat kolla recepten veckor före nu, så man kan gå ner på tredagars dom veckor det är kyckling (klubba ,ben m.m,), sen går jag tillbaks till 5 dagars när kyckling inte är med!
Erica
2014-11-15Hej Eva! Har framfört dina åsikter till våra kockar!
Redaktionen
2014-11-11