Äppel- och rosmarinmousse

Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
0
Äppel- och rosmarinmousse

Ett fantastiskt recept på äppel- och rosmarinmousse som passar perfekt att servera till fest. Du gör den krämiga moussen av bland annat ägg, äpple, rosmarin, gelatin och grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Äppel- och rosmarinmousse

Ingredienser

8 portioner
1 dl  socker
1/2 dl  vatten
2   äggvitor
3   medelstora äpplen (3 st motsvarar ca 400 g)
1 dl  socker
1 1/2 dl  vatten
4   kvistar rosmarin
2   gelatinblad
3 dl  vispgrädde

Till servering

2   äpplen (i skivor)
2 msk  brun farin
2 msk  smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig äppelkompott
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktsallad
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med smak av medelhavet
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb äppelpaj
Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelchutney i wokpanna
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga