Äppel- och rosmarinmousse
![Äppel- och rosmarinmousse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63055/cf_259/appel-_och_rosmarinmousse.jpg)
Ett fantastiskt recept på äppel- och rosmarinmousse som passar perfekt att servera till fest. Du gör den krämiga moussen av bland annat ägg, äpple, rosmarin, gelatin och grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Äppel- och rosmarinmousse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63055/cf_259/appel-_och_rosmarinmousse.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 dl socker
1/2 dl vatten
2 äggvitor
3 medelstora äpplen (3 st motsvarar ca 400 g)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
4 kvistar rosmarin
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Till servering
2 äpplen (i skivor)
2 msk brun farin
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer