Äppel- och rosmarinmousse

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
0
Äppel- och rosmarinmousse

Ett fantastiskt recept på äppel- och rosmarinmousse som passar perfekt att servera till fest. Du gör den krämiga moussen av bland annat ägg, äpple, rosmarin, gelatin och grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Äppel- och rosmarinmousse

Ingredienser

8 portioner
1 dl  socker
1/2 dl  vatten
2   äggvitor
3   medelstora äpplen (3 st motsvarar ca 400 g)
1 dl  socker
1 1/2 dl  vatten
4   kvistar rosmarin
2   gelatinblad
3 dl  vispgrädde

Till servering

2   äpplen (i skivor)
2 msk  brun farin
2 msk  smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kryddig äppelkompott
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb äppelpaj
Betyg 4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelpaj med smak av kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vispad äggtoddy med rövargodis och havtorn
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med smak av medelhavet
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga