Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppel- och rosmarinmousse

Ett fantastiskt recept på äppel- och rosmarinmousse som passar perfekt att servera till fest. Du gör den krämiga moussen av bland annat ägg, äpple, rosmarin, gelatin och grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka socker och vatten i en kastrull till en simmig lag.
  2. Vispa äggvitan fluffig. Öka hastigheten på vispen/vispandet och häll i sockerlagen i en tunn stråle. Fortsätt vispa tills marängen svalnat.
  3. Skala och klyfta äpplena. Koka dem i kastrull under lock med socker, vatten och rosmarinkvistar tills de blivit helt mjuka.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden. Ta upp rosmarinkvistarna och mixa äpplemoset.
  5. Ta upp och smält gelatinbladen i vatten i en kastrull. Blanda ner gelatinet i äppelmoset under omrörning. Låt svalna en liten stund innan marängen blandas ner i moset. Vänd också i grädden.
  6. Häll upp i glas eller i en form och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
  7. Till servering: Stek äppelskivorna mjuka i brun farin och smör. Servera med moussen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 3 medelstora äpplen (3 st motsvarar ca 400 g)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
Till servering
  • 2 äpplen (i skivor)
  • 2 msk Brun Farin
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan