Gratinerad chèvre med rosmarinhonung

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Gratinerad chèvre med rosmarinhonung

Smaken rundas av när den franska getosten chèvre snabbt gratineras i ugnen. I kombination med sötman från honungen så blir det en förrätt som går hem hos de flesta. Även dem som tvekar att äta getost. Den färska rosmarinen i honungen förstärker upplevelsen av sydfranska fläktar.

Gratinerad chèvre med rosmarinhonung

Ingredienser

4 portioner
1   kruka krispsallad
2   tomater
4   skivor ljust bröd, gärna lantbröd
8   skivor chèvre (à ca 1 cm tjocka)
1/2 dl  flytande honung
1 1/2 tsk  hackad, färsk rosmarin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt chévren mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Byt chévren mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1338 KJ / 320 kCal
Fett15.8 g
Kolhydrater29.8 g
Protein13.3 g

Testa liknande recept

Fransk valnötssallad
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm getost med citrus- och myntahonung
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerad getost med rödlök och sharon
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerad chèvre med lins- och rotfruktssallad
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga