Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gratinerad chèvre med rosmarinhonung

Smaken rundas av när den franska getosten chèvre snabbt gratineras i ugnen. I kombination med sötman från honungen så blir det en förrätt som går hem hos de flesta. Även dem som tvekar att äta getost. Den färska rosmarinen i honungen förstärker upplevelsen av sydfranska fläktar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C övervärme.
  2. Riv salladen i bitar. Skiva tomaterna.
  3. Lägg brödet på en plåt. Lägg två skivor chèvre på varje brödskiva. Sätt plåten i övre delen av ugnen ca 5 minuter eller tills osten fått fin färg. Rör samman honung och rosmarin.
  4. Fördela salladen och tomaterna på 4 tallrikar (för 4 port). Lägg på bröden och ringla över honungen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt chévren mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Byt chévren mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 tomater
  • 4 skivor ljust bröd, gärna lantbröd
  • 8 skivor chèvreost (à ca 1 cm tjocka)
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 1/2 tsk hackad, färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1338 kJ / 320 kCal