Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Sotad syltad lök

Ett smakrikt recept på sotad syltad lök. Du gör det av bland annat steklök, vitlök, socker, ättiksprit, timjan och olja. Härligt att servera som tillbehör till olika maträtter!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med salt i en kastrull. Lägg ner steklök eller syltlök med skal. Låt koka ett par minuter.
  2. Häll av vattnet och spola i kallt vatten. Dra av skalen, utan att ta bort rotfästet. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek lökarna samt skalade vitlöksklyftor i en het panna med lite olja tills de fått fin färg. Låt socker smälta med lökarna.
  4. Tillsätt ättiksprit och koka ihop. Sänk värmen, tillsätt vatten, salt, grovmalen vit- eller svartpeppar, lagerblad samt timjankvist. Sjud i 10 minuter. Rör ner Maizena redning.
  5. Häll över i en burk. Droppa ev ett par matskedar rapsolja över. Låt svalna. Förvara i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 l vatten
  • ca 400 g steklök eller syltlök med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl socker
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 timjankvist
  • 2 msk brun maizena majsstärkelse redning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar
  • rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer