Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

7
1
Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Utgå från de rotfrukter du har hemma när du gör denna smakrika middag. Den nötfria ruccolapeston blir härligt grön och passar utmärkt med saftig sockersaltad lax.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

1 kg
blandade rotfrukter (t ex potatis, morötter och palsternacka)
2 msk
rapsolja

Ruccolapesto

65 g
rucola
1 1/2 dl
riven parmesanost
1 1/2 dl
olivolja
1/2 msk
finrivet citronskal
3 msk
färskpressad citronjuice
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Lax

2 tsk
strösocker
1 tsk
salt
2 krm
peppar
4
portionsbitar laxfilé (à 140 g)
-
olja (till stekning)

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Förvara eventuellt överbliven pesto i en tätslutande burk i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Lise-lott

2020-01-19

Väldigt gott och smidigt

Näringsvärde per portion

Energi 3931 KJ / 939 kCal
Fett 70 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 35 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept