Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
2
Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Utgå från de rotfrukter du har hemma när du gör denna smakrika middag. Den nötfria ruccolapeston blir härligt grön och passar utmärkt med saftig sockersaltad lax.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

1 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, morötter och palsternacka)
2 msk rapsolja

Ruccolapesto

65 g rucola
1 1/2 dl riven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Lax

2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm peppar
4 portionsbitar laxfilé (à 140 g)
olja (till stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde receptet enbart för peston. Men lade till en halv dl rostade solrosfrön också och det blev magiskt!

Sally

2021-06-01

Väldigt gott och smidigt

Lise-lott

2020-01-19

Näringsvärde per portion

Energi3931 KJ / 939 kCal
Fett70 g
Salt3.1 g
Kolhydrater35 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Äppelkorv med rotfruktspuré
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Champinjonsallad med parmesan och ruccola
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med matveteotto och rostade rotfrukter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbrimmad lax med ruccola och persika
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga