Lax med matveteotto och rostade rotfrukter

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
0
Lax med matveteotto och rostade rotfrukter

Här får citron- och sesambakad lax sällskap av rostade rotfrukter och en smakrik matveteotto – en variant på risotto med matvete, tomat och parmesan. Toppad med hackade hasselnötter och rucola passar den här smakrika rätten lika bra till lunchlådan som till middagsbjudningen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Lax med matveteotto och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Lax

1 1/2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
500 g laxfilé utan skinn
1/2 msk sesamfrön

Rostade rotfrukter

500 g blandade rotfrukter
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Matveteotto

1 riven vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
250 g matvete
1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 krm salt
1/2 msk honung
1 dl finriven parmesan

Till servering

65 g rucola
1 dl rostade hackade hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3627 KJ / 869 kCal
Fett48 g
Salt4.29 g
Kolhydrater61 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med rotfrukter och ramslöksyoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matveteotto med riven ost
Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Färggranna chips
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga