Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Utgå från de rotfrukter du har hemma när du gör denna smakrika middag. Den nötfria ruccolapeston blir härligt grön och passar utmärkt med saftig sockersaltad lax.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

1 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, morötter och palsternacka)
2 msk rapsolja

Ruccolapesto

65 g rucola
1 1/2 dl riven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Lax

2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm peppar
4 portionsbitar laxfilé (à 140 g)
olja (till stekning)

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag använde receptet enbart för peston. Men lade till en halv dl rostade solrosfrön också och det blev magiskt!

    Sally

  • Väldigt gott och smidigt

    Lise-lott

Näringsvärde per portion

Energi3931 KJ / 939 kCal
Fett70 g
Salt3.1 g
Kolhydrater35 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Äppelkorv med rotfruktspuré
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinisallad med tomat och rucola
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad