Tortellini med riven tomat och rucolapesto
Snabblagad pasta med spenatfyllda tortellini, härlig pesto av rucola, vitlök samt en god tomatsås. Toppa pastan med extra parmesan och mer rucola.
Ingredienser
4 portioner
Ruccolapesto
100 g parmesan
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
65 g rucola
1/2 tsk salt
2 dl olivolja
50 g hel, skållad mandel
Tomatsås
4 tomater
1/2 citron
1/2 tsk honung
1/2 tsk salt
2 förp färsk tortellini med pesto (à 250 g)
65 g rucola
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3497 KJ / 837 kCal
Fett66 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hade inte ruccola, tog bladpersilja funkade bra. Hade bara hälften av mandeln, ersatte med hasselnötter funkade också bra. Fräscht recept.
Johan
2023-07-24