Tortellini med riven tomat och rucolapesto

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Tortellini med riven tomat och rucolapesto

Snabblagad pasta med spenatfyllda tortellini, härlig pesto av rucola, vitlök samt en god tomatsås. Toppa pastan med extra parmesan och mer rucola.

Tortellini med riven tomat och rucolapesto

Ingredienser

4 portioner

Ruccolapesto

100 g parmesan
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
65 g rucola
1/2 tsk salt
2 dl olivolja
50 g hel, skållad mandel

Tomatsås

4 tomater
1/2 citron
1/2 tsk honung
1/2 tsk salt
2 förp färsk tortellini med pesto (à 250 g)
65 g rucola
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Hade inte ruccola, tog bladpersilja funkade bra. Hade bara hälften av mandeln, ersatte med hasselnötter funkade också bra. Fräscht recept.

Johan

2023-07-24

Näringsvärde per portion

Energi3497 KJ / 837 kCal
Fett66 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Broccolipestopasta
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med kronärtskocka och tomat
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk tortellini med rökt lax
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matiga våfflor med halloumi och chark
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella
Betyg 4.1 av 5.
133 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjonsallad med parmesan och ruccola
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga