Rostade rotfrukter med ostwurst
Detta är en allt-i-ugnen-rätt med härliga rotfrukter efter säsong. Morötter och potatis blandas med olja och timjan innan det är dags för ugnen. I 30 minuter ska de ligga och få färg innan paprika och den smakrika korven sällskapar. Till detta finns en smakrik kvargsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
900 g fast potatis
1/2 tsk timjan
2 msk olja
salt
peppar
2 röda paprikor
2 förp ostwurst (à 240 g)
2 dl kvarg
2 msk ketchup
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2648 KJ / 636 kCal
Fett34.9 g
Salt4.46 g
Kolhydrater53.5 g
Protein23.5 g
Kommentarer
Kanon god tog lite olika tjock korvar, jag har gjort den 2 gånger nu och fler kommer det att bli. Sonja
Sonja
2024-08-15Kan man ta cremefriche istället för kvarg?
Linda
2022-01-04Barnen älskar den här rätten, men vi brukar variera korvsorten. Blandar också lite créme fraîches med kvargen så blir den inte så sträv.
Maria
2020-01-23