Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostade rotfrukter med ostwurst

Detta är en allt-i-ugnen-rätt med härliga rotfrukter efter säsong. Morötter och potatis blandas med olja och timjan innan det är dags för ugnen. I 30 minuter ska de ligga och få färg innan paprika och den smakrika korven sällskapar. Till detta finns en smakrik kvargsås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj morötter och potatis och skiva i ca 1 cm tjocka skivor med skalet.
  3. Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora bitar och skiva korvarna. Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden. Sätt tillbaka plåten i ugnen och tillaga ytterligare 10 minuter.
  5. Blanda kvarg med ketchup och smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka gräslöken och strö över rotfrukterna precis före servering.
  7. Servera rotfrukterna och korven med såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.

Tips

Byt ut ketchupen mot senap eller riven pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 röda paprikor
  • 2 förp ostwurst (à 240 g)
  • 2 dl kvarg
  • 2 msk ketchup
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2648 kJ / 636 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer