Rostade rotfrukter med ostwurst

Betyg 3.6 av 5.
105 personer har röstat
9
Rostade rotfrukter med ostwurst

Detta är en allt-i-ugnen-rätt med härliga rotfrukter efter säsong. Morötter och potatis blandas med olja och timjan innan det är dags för ugnen. I 30 minuter ska de ligga och få färg innan paprika och den smakrika korven sällskapar. Till detta finns en smakrik kvargsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Rostade rotfrukter med ostwurst

Ingredienser

4 portioner
4 morötter
900 g fast potatis
1/2 tsk timjan
2 msk olja
salt
peppar
2 röda paprikor
2 förp ostwurst (à 240 g)
2 dl kvarg
2 msk ketchup
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
105 personer har röstat

Kommentarer

Kanon god tog lite olika tjock korvar, jag har gjort den 2 gånger nu och fler kommer det att bli. Sonja

Sonja

2024-08-15

Kan man ta cremefriche istället för kvarg?

Linda

2022-01-04

Barnen älskar den här rätten, men vi brukar variera korvsorten. Blandar också lite créme fraîches med kvargen så blir den inte så sträv.

Maria

2020-01-23

Näringsvärde per portion

Energi2648 KJ / 636 kCal
Fett34.9 g
Salt4.46 g
Kolhydrater53.5 g
Protein23.5 g

Testa liknande recept

Pytt på ostwurst med pepparrotskräm
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och majscouscous med korv
Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostwurst med tomat och paprika
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizofylld kycklingfilé med pasta och paprikakvarg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med majs- och potatissallad
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaviarmacka de luxe
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga