Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pytt på ostwurst med pepparrotskräm

Avnjut en pytt på ostwurst med pepparrotskräm till middag. Där palsternacka, morötter och potatis tärnas, löken skivas och allt blandas med olja och timjan innan de steks i ugnen. Mot slutet gör även korven sällskap. Som tillbehör serveras en rivig pepparrotskräm och gärna en sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skala morötter och palsternackor, skär dem och potatisen i tärningar. Skala och skär lök i stora bitar. 
  3. Blanda alla grönsaker med olja, timjan, salt och peppar. Häll över allt på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skär korven i bitar och lägg på plåten när det återstår ca 10 minuter av pyttens tillagningstid.
  5. Pepparrotskräm: Skala och riv pepparroten. Blanda den med kvarg, smaka av med salt och peppar. Riv äpplet grovt och pressa ur lite vätska. Hacka persiljan och vänd ner i kvargen tillsammans med äpplet.
  6. Servera pytten med korven, pepparrotskrämen och gärna med en sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Gör lite kräm utan pepparrot till barnen.

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 bakpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 2 förp ostwurst (à 240 g)
Pepparrotskräm
  • 1 msk riven pepparrot
  • 250 g kvarg
  • 1 rött äpple
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2410 kJ / 580 kCal