Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammkorv med majs- och potatissallad

En middag du lagar på ett kick, full av rustika smaker som värmer gott på ruggiga dagar. Den krämiga potatissalladen får du till genom att blanda kokta potatisbitar med en röra av kvarg, majs och paprika, kryddad med grov senap. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar, koka dem i saltat vatten.
  2. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  3. Låt majsen rinna av. Blanda den med kvarg och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner potatisen och paprikan.
  4. Stek löken och korven i olivoljan i en stekpanna.
  5. Servera korven och löken med potatissalladen, ruccola och gärna lite extra senap.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg. Använd korv utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd korv utan mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 340 g majskorn
  • 2 1/2 dl kvarg
  • 2 tsk senap (gärna grov)
  • salt och peppar
  • 2 förp lammkorv (à 240 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2759 kJ / 659 kCal