Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

En imponerande middagsmåltid som fungerar perfekt till vardag eller fest! De läckra rotfrukterna rostas i ugn och serveras med vitlöksdoftande kycklingfiléer, krispig romansallad och svalkande dipp, med smak av dragon och senap. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2 rödlökar
3 palsternackor
900 g potatis
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar

Dragondipp

2 dl matyoghurt
1 tsk dragon
1 msk senap

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk olja
2 vitlöksklyftor

Sallad

1 romansallad

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jättegott, hade vitlökssmör till också.

    Carina

  • Jättegott, hade i lite champinjonklyftor som var kvar i kylen.

    Marie

  • Hej Harald! Tack för dina synpunkter! Vi tar dem vidare.

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi2288 KJ / 546 kCal
Fett13 g
Salt1.3 g
Kolhydrater63 g
Protein39 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Oxfilé med palsternackspuré
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläsk- och rotfruktsgryta
    Betyg 3.5 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtbakade rotfrukter
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad