Oxfilé med palsternackspuré
Oxfilé passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen eller när du vill lyxa till det lite. Laga till oxfilén så att den blir riktigt mör och servera den tillsammans med en krämig palsternackspuré.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g oxfilé
4 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk koncentrerad kalvfond
1 1/2 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse redning för mörka såser
16 körsbärstomater
100 g fetaost
16 svarta oliver
4 salladslökar
1 kruka dragon
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Palsternackspuré
800 g palsternacka
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett22 g
Kommentarer