Oxfilé med palsternackspuré

15
0
Oxfilé med palsternackspuré

Oxfilé passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen eller när du vill lyxa till det lite. Laga till oxfilén så att den blir riktigt mör och servera den tillsammans med en krämig palsternackspuré.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Oxfilé med palsternackspuré

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
oxfilé
4
vitlöksklyftor
2 msk
smör
3 msk
koncentrerad kalvfond
1 1/2 dl
vatten
1/2 msk
majsstärkelse redning för mörka såser
16
körsbärstomater
100 g
fetaost
16
svarta oliver
4
salladslökar
1
kruka dragon
1/2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Palsternackspuré

800 g
palsternacka
5 dl
mjölk
1 tsk
salt
1 krm
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin. Byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Välj mjölkfri buljongtärning i stället för kalvfond. Byt fetaosten mot tofu.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1970 KJ / 470 kCal
Fett 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept