Oxfilé med palsternackspuré

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Oxfilé med palsternackspuré

Oxfilé passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen eller när du vill lyxa till det lite. Laga till oxfilén så att den blir riktigt mör och servera den tillsammans med en krämig palsternackspuré.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Oxfilé med palsternackspuré

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g oxfilé
4 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk koncentrerad kalvfond
1 1/2 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse redning för mörka såser
16 körsbärstomater
100 g fetaost
16 svarta oliver
4 salladslökar
1 kruka dragon
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Palsternackspuré

800 g palsternacka
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostbiff på buffén
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fläskkotletter med dragonstuvade morötter
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé Café de Paris
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga