Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra
Kvällens middag bjuder på ugnsrostade persiljerötter, sparrispotatis, snacksmorötter, kronärtskockshjärtan och rotselleri med en karamelliserad yta och härligt djupa smaker. Servera de rostade rotfrukterna med nötiga gröna linser, krispiga solrosfrön och en härligt krämig avokadoröra. Garnera med babyspenat, riven parmesan och njut av de härliga smakerna och texturerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
ca 200 g persiljerötter
200 g snackmorötter
900 g sparrispotatis
ca 250 g rotselleri
2 msk olja
salt
peppar
390 g kronärtskockshjärtan
380 g kokta gröna linser
1 dl solrosfrön
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Avokadoröra
2 avokado
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka basilika
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett30 g
Salt3.5 g
Kolhydrater67 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Frida
2018-07-15Jättegod kombination av smaker och konsistens!
Anna
2017-03-23