Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra

10
2 Klimatsmart
Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra

Kvällens middag bjuder på ugnsrostade persiljerötter, sparrispotatis, snacksmorötter, kronärtskockshjärtan och rotselleri med en karamelliserad yta och härligt djupa smaker. Servera de rostade rotfrukterna med nötiga gröna linser, krispiga solrosfrön och en härligt krämig avokadoröra. Garnera med babyspenat, riven parmesan och njut av de härliga smakerna och texturerna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

ca 200 g
persiljerötter
200 g
snackmorötter
900 g
sparrispotatis
ca 250 g
rotselleri
2 msk
olja
-
salt och peppar
390 g
kronärtskockshjärtan
380 g
kokta gröna linser
1 dl
solrosfrön
1/2
förp parmesanflarn (à 95 g)

Avokadoröra

2
avokado
2
vitlöksklyftor
1
citron
1
kruka basilika
65 g
babyspenat

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Rosta med vitlöksklyftorna på plåten tills de är gyllenbruna. Mosa sedan med avokadon.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Frida

2018-07-15

Fantastiskt gott!

Anna

2017-03-23

Jättegod kombination av smaker och konsistens!

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 649 kCal
Fett 30 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 67 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept