Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
2Klimatsmart
Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra

Kvällens middag bjuder på ugnsrostade persiljerötter, sparrispotatis, snacksmorötter, kronärtskockshjärtan och rotselleri med en karamelliserad yta och härligt djupa smaker. Servera de rostade rotfrukterna med nötiga gröna linser, krispiga solrosfrön och en härligt krämig avokadoröra. Garnera med babyspenat, riven parmesan och njut av de härliga smakerna och texturerna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

ca 200 g  persiljerötter
200 g  snackmorötter
900 g  sparrispotatis
ca 250 g  rotselleri
2 msk  olja
salt och peppar
390 g  kronärtskockshjärtan
380 g  kokta gröna linser
1 dl  solrosfrön
1/2   förp parmesanflarn (à 95 g)

Avokadoröra

2   avokado
2   vitlöksklyftor
1   citron
1   kruka basilika
65 g  babyspenat

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Rosta med vitlöksklyftorna på plåten tills de är gyllenbruna. Mosa sedan med avokadon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott!

Frida

2018-07-15

Jättegod kombination av smaker och konsistens!

Anna

2017-03-23

Näringsvärde per portion

Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett30 g
Salt3.5 g
Kolhydrater67 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad rotselleri med dragondipp och grönkålsskott
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade persiljerötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minutbiff med timjansrostad rotselleri
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga