Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra

Kvällens middag bjuder på ugnsrostade persiljerötter, sparrispotatis, snacksmorötter, kronärtskockshjärtan och rotselleri med en karamelliserad yta och härligt djupa smaker. Servera de rostade rotfrukterna med nötiga gröna linser, krispiga solrosfrön och en härligt krämig avokadoröra. Garnera med babyspenat, riven parmesan och njut av de härliga smakerna och texturerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Tvätta persiljerötter, morötter och potatis. Skär bort skalet av rotsellerin.
  3. Skär rotfrukterna i bitar och blanda dem med oljan i en bunke, krydda med salt och peppar.
  4. Häll ut rotfrukterna på den förvärmda plåten och rosta dem först 15 minuter, rör då och då.
  5. Skär kronärtskockorna i halvor. Skölj linserna och låt rinna av. Strö över kronärtskockshjärtan, linser, solrosfrön och parmesan på rotfrukterna och rosta ytterligare ca 10 minuter.
  6. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa dem och pressa i vitlöken och pressa i lite citronsaft. Hacka basilikan och rör ner den i avokadoröran, smaka av med salt och peppar.
  7. Strö spenaten över grönsakerna och servera med avokadoröran.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Rosta med vitlöksklyftorna på plåten tills de är gyllenbruna. Mosa sedan med avokadon.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • ca 200 g persiljerötter
  • 200 g snackmorötter
  • 900 g sparrispotatis
  • ca 250 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 380 g kokta gröna linser
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Avokadoröra
  • 2 avokado
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2716 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer