Galette med rotfrukter och chèvre

Laga galette till helgbjudningen eller familjemiddagen! Den frasiga pajdegen toppas med en kräm av färskost och chèvre och dekoreras med skivor av färggranna rotfrukter som morötter och rödbeta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
4-6 portioner
Pajdeg
150 g kallt smör
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 stort ägg (à ca 70 g)
2 msk kallt vatten
200 g chèvre
150 g färskost av cream cheese typ
2 krm salt
1 sötpotatis (à ca 300 g)
2 rödbetor
2 morötter
1 palsternacka
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk hackad färsk timjan
1 uppvispat ägg
2 msk honung
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, chèvre och färskost.
Gör så här
Tips
Skölj de skivade rödbetorna i vatten, låt rinna av så färgar de inte av sig lika mycket på övriga rotfrukter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4407 KJ / 1053 kCal
Fett67 g
Salt6 g
Kolhydrater85 g
Protein25 g
Kommentarer
Kan man byta ut sötpotatis till vanlig potatis?
Gunbritt
2023-03-08Hej Gunbritt! Det går bra att byta ut sötpotatisen mot valfri annan potatis. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-03Kan man använda en färdig pajdeg och isåfall vilken? Är tiderna för tillagning detsamma då?
Kim
2022-12-19