Galette med rotfrukter och chèvre
Laga galette till helgbjudningen eller familjemiddagen! Den frasiga pajdegen toppas med en kräm av färskost och chèvre och dekoreras med skivor av färggranna rotfrukter som morötter och rödbeta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4-6 portioner
Pajdeg
150 g kallt smör
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 stort ägg (à ca 70 g)
2 msk kallt vatten
200 g chèvre
150 g färskost av cream cheese typ
2 krm salt
1 sötpotatis (à ca 300 g)
2 rödbetor
2 morötter
1 palsternacka
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk hackad färsk timjan
1 uppvispat ägg
2 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4407 KJ / 1053 kCal
Fett67 g
Salt6 g
Kolhydrater85 g
Protein25 g
Kommentarer
Galet gott!!!
Gunbritt
2024-02-09Gott!
Birgitta
2024-01-09Kan man byta ut sötpotatis till vanlig potatis?
Gunbritt
2023-03-08Hej Gunbritt! Det går bra att byta ut sötpotatisen mot valfri annan potatis. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-03