Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Korv på Enköpingsvis

Olika recept på mumsiga tillbehör till korv! Gör omosat rotmos, palsternackspuré och pepparrotsdipp till korven. Koka korv av fläsk eller kött och servera till moset, purén och dippen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotmos: Skala kålrot och morötter. Skär dem i ca 5 cm långa stavar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt vattnet rinna av.
  2. Stek rotfruktsstavarna i olivolja. Strö över persilja och hasselnötter. Smaka av med salt och citronjuice, men spara 1 tsk citronjuice (för 4 port) till pepparrotsdippen.
  3. Puré: Skala palsternacka och potatis, skär dem i bitar. Koka dem i mjölken tills de är mjuka. Mosa dem och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka korven enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dipp: Blanda kvarg med senap och pepparrot. Smaka av med örtsalt, socker och citronjuice.
  6. Servera rotfrukterna, palsternackspurén och pepparrotsdippen till korven.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korvarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj lakosfri mjölkdryck, crème fraiche och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, ris- eller sojadryck. Byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller sour surpreme (innehåller soja).

Tips

Som alternativ till korv, servera gärna fläsklägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fläsk-/ köttkorvar (à ca 300 g)
Omosat rotmos
  • 1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar 400 g)
  • 2 morötter (2 st motsvarar 300 g)
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk rostade hasselnötter (ev hackade)
  • 1/2 tsk salt
  • ca 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Palsternackspuré
  • 2 palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
  • 1 potatis (1 st motsvarar 100 g)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Pepparrotsdipp
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?