Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt
Njut av rostade primörer med halloumi till middag. Här rostas bland annat potatis, morötter och sparris i ugn tills de blir mjuka och goda. Grönsakerna blandas med en ljuvlig basilikaolja smaksatt med pressad vitlök. Servera med gyllene stekt halloumi och en syrlig citronyoghurt där hackad persilja bidrar med sin fina smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
900 g delikatesspotatis
1/2 knippe morötter
1 msk olivolja
salt
peppar
2 rödlökar
250 g grön sparris
Basilikaolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
Citronyoghurt
1/2 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
Till servering
400 g halloumi
1 msk olja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 684 kCal
Fett37 g
Salt4.8 g
Kolhydrater55 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade bara cream fraiche hemma så det blev istället för yoghurt. Fungerade bra, lika så lime istället för citron. Hade potatis och morötter mycket längre i ugnen, +7 minuter. God mat som jag kommer att göra igen.
Eva
2024-10-14Ni kanske ska ta bort "Halloumi steks i ljuvlig basilikaolja" i förtexten? Så inga missuppfattningar uppstår 😊
Sarah
2024-08-06Tack Sarah för att du uppmärksammade oss på felskrivningen, vi fattade tillslut vad du menade :). Tack för att du använder våra recept och hoppas du gillade rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-07I underrubriken står det "halloumi steks i ljuvlig basilikaolja" men i receptet står det "stek halloumin i oljan " och "blanda de rostade grönsakerna med basilikaolja". Ska halloumin stekas med vanlig olja eller basilikaolja?
Sarah
2024-05-06Hej Sarah! Precis, Halloumin steks i vanlig olja och grönsakerna blandas med basilikaoljan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-08