Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt

64
3
Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt

Njut av rostade primörer med halloumi till middag. Här rostas bland annat potatis, morötter och sparris i ugn tills de blir mjuka och goda. Halloumi steks i ljuvlig basilikaolja som du själv gör smaksatt med pressad vitlök. Bryt av med syrlig citronyoghurt där hackad persilja bidrar med sin fina smak.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g
delikatesspotatis
1/2
knippe morötter
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
2
rödlökar
250 g
grön sparris

Basilikaolja

1
vitlöksklyfta
1/2
kruka basilika
1 msk
olivolja

Citronyoghurt

1/2
citron
1/2
kruka persilja
2 dl
matyoghurt

Till servering

400 g
halloumi
1 msk
olja
65 g
babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu.

Gör så här

Tips

Rosta gärna primörerna med lite stött kummin.

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Petra

2020-11-12

Otroligt gott. Det här kommer göras flera gånger.

Eva

2020-07-24

Mycket gott! Tryckte på lite mer vitlök o citron, annars som receptet.

Sofie

2020-06-16

Fräscht och ändå matigt!

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 684 kCal
Fett 37 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 55 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept