Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt

57
3
Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt

Njut av rostade primörer med halloumi till middag. Här rostas bland annat potatis, morötter och sparris i ugn tills de blir mjuka och goda. Halloumi steks i ljuvlig basilikaolja som du själv gör smaksatt med pressad vitlök. Bryt av med syrlig citronyoghurt där hackad persilja bidrar med sin fina smak.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g
delikatesspotatis
1/2
knippe morötter
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
2
rödlökar
250 g
grön sparris

Basilikaolja

1
vitlöksklyfta
1/2
kruka basilika
1 msk
olivolja

Citronyoghurt

1/2
citron
1/2
kruka persilja
2 dl
matyoghurt

Till servering

400 g
halloumi
1 msk
olja
65 g
babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta gärna primörerna med lite stött kummin.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Petra

11/12/2020

Otroligt gott. Det här kommer göras flera gånger.

Eva

7/24/2020

Mycket gott! Tryckte på lite mer vitlök o citron, annars som receptet.

Sofie

6/16/2020

Fräscht och ändå matigt!

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 684 kCal
Fett 37 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 55 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept