Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt

Njut av rostade primörer med halloumi till middag. Här rostas bland annat potatis, morötter och sparris i ugn tills de blir mjuka och goda. Halloumi steks i ljuvlig basilikaolja som du själv gör smaksatt med pressad vitlök. Bryt av med syrlig citronyoghurt där hackad persilja bidrar med sin fina smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Grönsaker: Dela potatisen i mindre bitar. Skala eller skrubba morötterna och lägg dem och potatisen på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Vänd runt och rosta grönsakerna mitt i ugnen först 15 minuter.  
  3. Skala och skär löken i klyftor. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Lägg dem på plåten och rosta ytterligare ca 10 minuter. 
  4. Basilikaolja: Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och olivoljan.
  5. Citronyoghurt: Riv det yttersta skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Skär halloumin i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna.
  7. Blanda de rostade grönsakerna med basilikaoljan.
  8. Servera halloumin med grönsaker, spenat och citronyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu.

Tips

Rosta gärna primörerna med lite stött kummin.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaker
  • 900 g delikatesspotatis
  • 1/2 knippe morötter
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 rödlökar
  • 250 g grön sparris
Basilikaolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
Citronyoghurt
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt
Till servering
  • 400 g halloumiost
  • 1 msk olja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2861 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer