Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt
Njut av rostade primörer med halloumi till middag. Här rostas bland annat potatis, morötter och sparris i ugn tills de blir mjuka och goda. Grönsakerna blandas med en ljuvlig basilikaolja smaksatt med pressad vitlök. Servera med gyllene stekt halloumi och en syrlig citronyoghurt där hackad persilja bidrar med sin fina smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
Grönsaker
Basilikaolja
Citronyoghurt
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ni kanske ska ta bort "Halloumi steks i ljuvlig basilikaolja" i förtexten? Så inga missuppfattningar uppstår 😊
Sarah
2024-08-06Tack Sarah för att du uppmärksammade oss på felskrivningen, vi fattade tillslut vad du menade :). Tack för att du använder våra recept och hoppas du gillade rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-07I underrubriken står det "halloumi steks i ljuvlig basilikaolja" men i receptet står det "stek halloumin i oljan " och "blanda de rostade grönsakerna med basilikaolja". Ska halloumin stekas med vanlig olja eller basilikaolja?
Sarah
2024-05-06Hej Sarah! Precis, Halloumin steks i vanlig olja och grönsakerna blandas med basilikaoljan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-08Riktigt fräscht, gott och enkelt recept. Gjorde en annan sås till också med grekisk yoghurt, mango chutney, dijonsenap och svartpeppar. Tyckte den gifte sig mer med smakerna
Angelica
2023-04-28