Rostade primörer med halloumi och citronyoghurt
Njut av rostade primörer med halloumi till middag. Här rostas bland annat potatis, morötter och sparris i ugn tills de blir mjuka och goda. Halloumi steks i ljuvlig basilikaolja som du själv gör smaksatt med pressad vitlök. Bryt av med syrlig citronyoghurt där hackad persilja bidrar med sin fina smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
Grönsaker
Basilikaolja
Citronyoghurt
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt fräscht, gott och enkelt recept. Gjorde en annan sås till också med grekisk yoghurt, mango chutney, dijonsenap och svartpeppar. Tyckte den gifte sig mer med smakerna
Angelica
2023-04-28Väldigt gott och fräscht.
Annikka
2023-04-27Grymt fräscht och mättande! Pressade i citron i yoghurten . Bör testas!!
Terese
2022-12-12