Lax i ugn med dillolja och vårprimörer
Lax i ugn med dillolja och vårprimörer är ett enkelt recept som lätt blir en favorit såväl till fest som till vardag. Laxen, tillsammans med de smörslungade primörerna, bjuder på rena, klassiska smaker. Blanda olja med dill, vitlök och citronskal och du har en smakrik kryddolja att ringla över rätten. Låt dig väl smaka!
Ingredienser
4 portioner
4 färska laxfiléer (à 125 g)
50 g smör
8 små knippmorötter
1 knippe sparris (à 250 g)
600 g delikatesspotatis
1/2 knippe rädisor
1 tsk salt
2 krm peppar
Dillolja
1 dl finskuren dill
1/2 finhackad vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
4 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen supergod laxrätt! Detta tyckte alla i familjen. Dill- och citronoljan var verkligen kanongod. det var bra med mycket, mycket dill, för att få fram smaken på fisken ännu mer. Det var litet svårt att försöka hålla allting varmt samtidigt, så logistiken i själva tillagandet måste man nog se över till nästa tillagning (för det kommer definitivt att bli fler sådana av just denna rätt, garanterat!). Det tog kanske närmare en timma att tillaga. Problem dock med att förstå receptet helt fullt; morötterna och löken??? Det stod inget om några morötter i själva receptet, men senare i beskrivningen. Dessutom stod det inget alls om hur lökarna skulle användas? Jag lade löken och morötterna i kokvattnet, men kan säga att löken var helt överflödig, tag bort den! Kontentan blir att denna rätt blir en stark 4-poängare, utav 5 möjliga!
Marie
2012-02-21Vad kan jag säga? Till o med min sambo som inte gärna äter fisk tyckte det va gott, O dessutom va det väldigt enkelt i och med att man ställde in laxen i ugnen o den ''gjorde sig själv'', under tiden man gjorde klart resten -och fisken blev ju så saftig o go! bytte ut rädisorna mot rättika för min son tycker dom e godare o det funkade ju lika bra. kanon bra recept, kommer lagas igen.
Jonna
2012-02-16Vad kan jag säga? Till o med min sambo som inte gärna äter fisk tyckte det va gott, O dessutom va det väldigt enkelt i och med att man ställde in laxen i ugnen o den ''gjorde sig själv'', under tiden man gjorde klart resten -och fisken blev ju så saftig o go! bytte ut rädisorna mot rättika för min son tycker dom e godare o det funkade ju lika bra. kanon bra recept, kommer lagas igen.
Jonna
2012-02-16