Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Helstekt strutsbiff med rotfrukter

Ett lyxigt recept på helstekt strutsbiff med rotfrukter som är Södermanlands nya landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat strutsbiff, sockerärter, äpple, sparrispotatis, rotselleri, äppelgelé och soja. Smakrikt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Blanda rosmarinen med salt och peppar. Klappa in köttet med kryddblandningen.
  3. Stek strutsbiffen runt om i smör i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter, tills den fått fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Ställ undan stekpannan och spara skyn.
  4. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Ställ in i ugnen och stek tills köttets innertemperatur är 62ºC, det tar ca 1 timme.
  5. Rotfrukter: Skala och skär potatis och rotfrukter i ca 1 1/2 cm stora bitar. Fräs dem i smör i en stekpanna tills de blivit mjuka och fått lite färg. Lägg i en ugnssäker form och ställ åt sidan.
  6. Sås: Späd skyn i stekpannan med vattnet. Häll i gelé, juice, fond och soja. Koka tills cirka hälften återstår. Smaka av med salt.
  7. Ta ut köttet. Linda in i smörpapper och låt vila 10-15 minuter.
  8. Ställ in rotfrukterna i ugnen och låt dem bli varma.
  9. Fräs sockerärterna i smör 1-2 minuter, de ska vara knapriga. Strö över flingsalt.
  10. Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skär köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor och servera med rotfrukterna, skysåsen, äppeltärningarna och sockerärterna. Garnera gärna med bladpersilja.

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden.
I övrigt innehåller rätten laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk finhackad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 800 g strutsbiff i bit
  • 1 msk smör
  • 150 g sockerärtor
  • 1 äpple
  • 1 tsk flingsalt
Rotfrukter
  • 400 g sparrispotatis
  • 200 g rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
Sås
  • 4 msk äppelgelé
  • 2 dl vatten
  • 2 dl färskpressad äppeljuice
  • 4 msk konc oxfond
  • 2 tsk soja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer