Helstekt strutsbiff med rotfrukter

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Helstekt strutsbiff med rotfrukter

Ett lyxigt recept på helstekt strutsbiff med rotfrukter som är Södermanlands nya landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat strutsbiff, sockerärter, äpple, sparrispotatis, rotselleri, äppelgelé och soja. Smakrikt och mättande!

Helstekt strutsbiff med rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
3 msk  finhackad rosmarin
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
800 g  strutsbiff i bit
1 msk  smör
150 g  sockerärtor
1   äpple
1 tsk  flingsalt

Rotfrukter

400 g  sparrispotatis
200 g  rotselleri
2   palsternackor
2   morötter
1 msk  smör

Sås

4 msk  äppelgelé
2 dl  vatten
2 dl  färskpressad äppeljuice
4 msk  konc oxfond
2 tsk  soja
1/2 tsk  salt

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden.
I övrigt innehåller rätten laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Minutbiff med timjansrostad rotselleri
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Buljongfondue
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosmarin- och vitlöksrostade revbensspjäll
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med trattkantareller
Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfrukter med ost- och nöttäcke
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtkryddad fläskfilé med rostad rotselleri
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga