Helgrillad kyckling med päron och palsternacka
Fyll en långpanna med klyftor av päron, palsternacka och potatis. Lägg på en kyckling och skjuts in i ugnen. Timjan, rosmarin och vitlök ger god smak åt rotfrukterna och citronerna inuti kycklingen gör den saftig och god.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 stor kyckling (ca 2 kg)
3 citroner
1 kruka timjan
2 tsk torkad rosmarin
3 palsternackor
3 stora fasta potatisar
3 päron
2 hela vitlökar
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
kall sås (gärna fetaostkräm se länk i steg 9)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det finns sås på bilden men inte i receptet. Intressant!
Nora
2024-02-09Tack för din kommentar Nora! Nu har vi lagt till en länk i sista steget till fetaostsåsen. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-12Rätten sköter sig själv i ugnen. Jag brukar även ta med morötter. Brukar dela kycklingen i delar.
Gulay
2014-06-10Jättegott! Skönt med en middag som är klar när den åker in i ugnen.
Maria
2013-11-10