Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helgrillad kyckling med päron och palsternacka

Fyll en långpanna med klyftor av päron, palsternacka och potatis. Lägg på en kyckling och skjuts in i ugnen. Timjan, rosmarin och vitlök ger god smak åt rotfrukterna och citronerna inuti kycklingen gör den saftig och god.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär 1 citron i bitar. Fyll kycklingen med bitarna och hälften av timjankvistarna.
  3. Klappa in kycklingen runt om med 2 msk olja. Gnid in rosmarin och 1 1/2 tsk salt. Lägg kycklingen i mitten av en långpanna.
  4. Skala och skär palsternackor och potatisar i långa klyftor.
  5. Dela‚ kärna ur och klyfta päronen.
  6. Lägg alla klyftor runt kycklingen. Blanda med resterande timjankvistar‚, 2 msk olja‚ ½ tsk salt och peppar.
  7. Dela vitlökarna och 2 citroner i halvor. Lägg dem i långpannan.
  8. Tillaga mitt i ugnen 60-70 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen på kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor kyckling (ca 2 kg)
  • 3 citroner
  • 1 kruka timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 palsternackor
  • 3 stora fasta potatisar
  • 3 päron
  • 2 hela vitlökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan