Rostade morötter med garam masala, fetaost och dillyoghurt

3
1 Klimatsmart
Rostade morötter med garam masala, fetaost och dillyoghurt

Det här kommer bli en favorit där hemma i stugorna, det kan vi lova! Garam masalakryddade morötter som gräddas i ugnen med fetaost, smör och pumpakärnor - kan det bli smarrigare? Ät tillsammans med sallad, kamutvete och dillyoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Rostade morötter med garam masala, fetaost och dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
port kamutvete
500 g
små morötter
1 msk
olja
1 msk
garam masala
1 msk
smör
150 g
fetaost
1/2 dl
pumpakärnor
1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
65 g
babyspenat
20 g
dill
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från ägg.  
Gör glutenfri: Byt kamutvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Julia

2021-09-08

Gott! Men inte så mättande.

Näringsvärde per portion

Energi 2028 KJ / 483 kCal
Fett 21 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 49 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept