Rostade morötter med garam masala, fetaost och dillyoghurt
Det här kommer bli en favorit där hemma i stugorna, det kan vi lova! Garam masalakryddade morötter som gräddas i ugnen med fetaost, smör och pumpakärnor - kan det bli smarrigare? Ät tillsammans med sallad, matvete och dillyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete eller annat gryn
500 g små morötter
1 msk olja
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 msk garam masala
1 msk smör
150 g fetaost
1/2 dl pumpakärnor
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
65 g babyspenat
1/2 kruka dill
2 dl matyoghurt (gärna turkisk, 10%)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2378 KJ / 576 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej gick tyvärr inte hem hos oss. Alldeles för simpla smaker.
Karin
2023-11-15Gör morötterna för sig så behöver du inte bränna fetaosten - annars gott och dillsåsen var överraskande god
Nina
2023-05-24Gott och fräscht. Tycker om mötet med garam& dillsåsen.
Mats
2023-03-03