Rostade morötter med garam masala, fetaost och dillyoghurt

5
1 Klimatsmart
Rostade morötter med garam masala, fetaost och dillyoghurt

Det här kommer bli en favorit där hemma i stugorna, det kan vi lova! Garam masalakryddade morötter som gräddas i ugnen med fetaost, smör och pumpakärnor - kan det bli smarrigare? Ät tillsammans med sallad, kamutvete och dillyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Rostade morötter med garam masala, fetaost och dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 port kamutvete eller annat gryn
500 g små morötter
1 msk olja
1 msk garam masala
1 msk smör
150 g fetaost
1/2 dl pumpakärnor
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
65 g babyspenat
20 g dill
2 dl matyoghurt
salt
peppar

För alla

Fri från ägg.  
Gör glutenfri: Byt kamutvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Julia

2021-09-08

Gott! Men inte så mättande.

Näringsvärde per portion

Energi 2028 KJ / 483 kCal
Fett 21 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 49 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden