Rostade gulbetor med krispiga oststicks

9
0
Rostade gulbetor med krispiga oststicks

Det här kommer bli lika tjusigt på tallriken som det kommer smaka gott i munnen. Gulbetor får tillsammans med potatis tillagas i ugnen medan du gör oststicks av grillost. Serveras tillsammans med yoghurt och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022

Rostade gulbetor med krispiga oststicks

Ingredienser

4 portioner
500 g gulbetor
900 g potatis (gärna ratte)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl solroskärnor
1 msk honung

Oststicks

400 g grillost
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja

Till servering

65 g mâchesallad
2 dl matyoghurt

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grillost och gräddfil.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av yoghurten med lite salt, peppar och pressad vitlök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3496 KJ / 833 kCal
Fett 43 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 73 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden