Rostade gulbetor med krispiga oststicks

4
0
Rostade gulbetor med krispiga oststicks

Det här kommer bli lika tjusigt på tallriken som det kommer smaka gott i munnen. Gulbetor får tillsammans med potatis tillagas i ugnen medan du gör oststicks av grillost. Serveras tillsammans med yoghurt och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Rostade gulbetor med krispiga oststicks

Ingredienser

4 portioner
500 g gulbetor
900 g potatis (gärna ratte)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl solroskärnor
1 msk honung

Oststicks

400 g grillost
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja

Till servering

65 g mâchesallad
2 dl matyoghurt

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grillost och gräddfil.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av yoghurten med lite salt, peppar och pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3496 KJ / 833 kCal
Fett 43 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 73 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept