Rostade grönsaker med tahini-vinägrett
Gör gärna en lite större sats av de goda grönsakerna. Denna rätt kommer du definitivt vilja få kvar rester av. Den nötiga tahinidressingen ger de rostade grönsakerna en spännande och fyllig smak. Servera som de är eller komplettera med en grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
1 portion
1 liten sötpotatis (1 liten sötpotatis motsvarar ca 200 g)
2 morötter (2 morötter motsvarar ca 200 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
100 g zucchini
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 - 10 körsbärstomater
Tahinivinägrett
1 tsk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
rostade frön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2773 KJ / 661 kCal
Fett35 g
Salt5.4 g
Kolhydrater70 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Men varför skär sig dressingen???
Markus
2018-10-25Hej Markus! Kul att du gillar receptet. Dressingen borde inte skära sig men viktigt att vispa eller mixa ihop dressingen ordentligt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-30