Rostade grönsaker med tahini-vinägrett

10
1 Klimatsmart
Rostade grönsaker med tahini-vinägrett

Gör gärna en lite större sats av de goda grönsakerna. Denna rätt kommer du definitivt vilja få kvar rester av. Den nötiga tahinidressingen ger de rostade grönsakerna en spännande och fyllig smak. Servera som de är eller komplettera med en grönsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Rostade grönsaker med tahini-vinägrett

Ingredienser

1 portioner
1
liten sötpotatis (1 liten sötpotatis motsvarar ca 200 g)
2
morötter (2 morötter motsvarar ca 200 g)
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
100 g
zucchini
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
5 - 10
körsbärstomater

Tahinivinägrett

1 tsk
tahini
2 msk
färskpressad citronjuice
1
riven vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Till servering

rostade frön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Markus

2018-10-25

Väldigt gott! Men varför skär sig dressingen???

Redaktionen ICAse

2018-10-30

Hej Markus! Kul att du gillar receptet. Dressingen borde inte skära sig men viktigt att vispa eller mixa ihop dressingen ordentligt. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2773 KJ / 661 kCal
Fett 35 g
Salt 5.4 g
Kolhydrater 70 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept