Högrevsbiffar med rostad paprika och sötpotatis

2
2
Högrevsbiffar med rostad paprika och sötpotatis

Biffar gjorda på högrev är verkligen något extra. Det sista som görs är att steka biffarna i smör. Innan det ugnsrostas sötpotatis och paprika. Det hela serveras med rucola och coleslaw.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Högrevsbiffar med rostad paprika och sötpotatis

Ingredienser

2 portioner
600 g sötpotatis
1/2 msk olivolja
1/2 tsk torkad oregano
salt
peppar
150 g snackpaprika
300 g burgare av högrev
1/2 msk smör
1/2 förp rucola (à 65 g)
200 g coleslaw

För alla

Kontrollera noga innehållet i coleslawen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. 

Gör så här

Tips

Smaksätt coleslawen med lite senap, pressad citronsaft och salt.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Ronny

2022-03-31

Det tycker inte jag. Ibland vill man ha lite festmat som går snabbt att tillaga.

Johanna

2022-03-25

För att vara i matkassen bistro är det för enkel matlagning med för mycket halvfabrikat. En coleslawe måste man kunna göra själv.

Näringsvärde per portion

Energi 2901 KJ / 693 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden