Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostade grönsaker med balsamvinägrett och fetaost

Rostade grönsaker är både gott och nyttigt. Rosta zucchini och paprika och servera sedan grönsakerna tillsammans med en balsamvinägrett och fetaost. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2 cm breda bitar. Dela zucchinin längs med och skär i 1/2 cm tjocka, halvmåneformade, skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek grönsakerna i ca 3 minuter eller tills de börjat få fin färg. Lägg över i en skål.
  3. Blanda de varma grönsakerna med balsamvinägretten och de rivna basilikabladen. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten.
  4. Passar att serveras till pasta och en köttbit. Eller varför inte till en gryta eller stek med potatis.

I näringsberäkningen ingår pasta och stekt nötbiff.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor röd paprika
  • 1 liten grön zucchini
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl vinägrett på balsamvinäger (färdig på flaska)
  • 10 grovt rivna basilikablad
  • 50 g fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2563 kJ / 612 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden