Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Palsternackssallad med russin

Denna mumsiga palsternackssallad tillagar du några timmar före den ska serveras. Blanda ihop yoghurt, lime, koriander, ingefära, honung och russin före de kokta skivorna av palsternacka och strimlad gurka tillsätts. Supergott till grillad kyckling!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär palsternackorna på längden i skivor och dela dem eventuellt i smalare bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 8 min. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten.
  2. Skölj och strimla gurkan. Lägg den i en sil, salta lätt och pressa ur vätskan.
  3. Blanda samman yoghurt, limeskal, salt, koriander, ingefära, honung och russin. Vänd i palsternackan och gurkstrimlorna. Låt salladen stå kallt ett par timmar. Garnera med korianderblad.

Tips

Salladen är god till bl a grillad kyckling eller kassler.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 palsternackor
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • rivet skal av 1/2 lime
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1 krm mald ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk russin
  • några blad färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 580 kJ / 140 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden