UNDER 30 MIN | Medel

Blond köttfärssås med pasta

Alla älskar pasta och köttfärssås - även små barn! Med det här receptet fixar du snabbt en god köttfärssås som innehåller extra mycket grönsaker. Extra mättnad får barnet från både morötter och palsternacka som blandas med köttfärsen. Mosa allt till en grov puré och servera till pastan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 8-12 månader.

  1. Koka pastan.
  2. Skala och riv morötter och palsternackan grovt på ett rivjärn. Skala och hacka löken fint.
  3. Koka rotfrukterna med löken och färsen i grädden och vattnet. Pressa i vitlöken. Sjud under lock ca 5 minuter. Mixa till en grov puré med en stavmixer och smaka av med peppar.
  4. Servera purén till pastan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

 

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 1 dl risonipasta (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 200 g morötter
  • 75 g palsternacka
  • 1/2 gul lök
  • 80 g blandfärs
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 744 kJ / 178 kCal