Rostade grönsaker i libabröd med hummus
Att låta grönsaker rostas i ugnen är den perfekta rätten när man inte vill hålla på med för mycket kastruller. Här äter du de rostade grönsakerna med kikärtor, och en krämig sallad med fetaost. Och icke att förglömma, en hummus!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2024
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
1 rödlök
2 röda paprikor
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
Sallad
150 g fetaost
250 g körsbärstomater
2 tsk vinäger
2 tsk olivolja
Yoghurt
1 1/2 dl urkärnade kalamataoliver
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 förp sallad
1 förp hummus (à 175 g)
4 libabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2860 KJ / 684 kCal
Fett32 g
Salt3.9 g
Kolhydrater72 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Kommer komplettera med mer grönsaker på plåten nästa gång bara, då det var lite för lite för våra magar.
Emma
2021-09-19Väldigt gott. Syran i tomat/fetaosten gifte ihop allt väldigt bra.
Ove
2021-01-11Sååååå gott! Hela familjen jublade!
Malin
2021-01-06