Rostade grönsaker i libabröd med gulärtshummus

12
2
Rostade grönsaker i libabröd med gulärtshummus

Att låta grönsaker rostas i ugnen är den perfekta rätten när man inte vill hålla på med för mycket kastruller. Här äter du de rostade grönsakerna med kikärtor, och en krämig sallad med fetaost. Och icke att förglömma, en gulärtshummus!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Rostade grönsaker i libabröd med gulärtshummus

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

1
rödlök
2
röda paprikor
1
zucchini (à ca 300 g)
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1
vitlöksklyfta

Sallad

150 g
fetaost
250 g
körsbärstomater
2 tsk
vinäger
2 tsk
olivolja

Yoghurt

1 1/2 dl
urkärnade kalamataoliver
2 dl
matyoghurt
1
kaskadsallad
1
förp hummus à 150 g (gärna gul- och höstärt)
4
libabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda ugnsgrönsakerna med 1 tsk spiskummin och 1 msk sesamfrö (för 4 port) när det är 5 minuter kvar av tillagningstiden.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ove

1/11/2021

Väldigt gott. Syran i tomat/fetaosten gifte ihop allt väldigt bra.

Malin

1/6/2021

Sååååå gott! Hela familjen jublade!

Näringsvärde per portion

Energi 2860 KJ / 684 kCal
Fett 32 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 72 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept