Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Fyllda paprikor
ca 500 g kalkonfärs
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
1/2 tsk salt
1 förp urkärnade oliver (à 70 g)
1 förp persilja (à 20 g)
4 röda paprikor
1 dl riven ost
Sallad
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 förp krispsallad eller romansallad
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2545 KJ / 607 kCal
Fett22 g
Salt2.29 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stGott, fräscht och enkelt
Caroline
Förmodligen en dum fråga, men ska man inte steka färsen först?
Agneta
Hej Agneta! Finns inga dumma frågor! Färsen ska inte stekas innan utan paprikorna fylls med den råa färsen innan de bakas av. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod maträtt som passade för alla åldrar. Enkel att laga också , kommer absolut göras fler gången!
Eleanore