Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2025

Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Fyllda paprikor

ca 500 g kalkonfärs
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
1/2 tsk salt
1 förp urkärnade oliver (à 70 g)
1 förp persilja (à 20 g)
4 röda paprikor
1 dl riven ost

Sallad

1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 förp krispsallad eller romansallad
2 dl matyoghurt (10%)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Gott och smidigt, men rekommenderar att hacka oliverna så att det blir mer utspritt.

    Gabriella

  • Stek pakrikan på undersidan innan ugn så att man får en lite sotad yta! Annars blir den inte rostad som receptet heter

    Anna

  • Gott, fräscht och enkelt

    Caroline

  • Förmodligen en dum fråga, men ska man inte steka färsen först?

    Agneta

    Hej Agneta! Finns inga dumma frågor! Färsen ska inte stekas innan utan paprikorna fylls med den råa färsen innan de bakas av. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegod maträtt som passade för alla åldrar. Enkel att laga också , kommer absolut göras fler gången!

    Eleanore

  • Detta var så himla gott! Vi blandade i riset i den färdiga färsblandningen så allt var i ett. Detta kommer vi laga igen.

    Frida

  • Mycket gott!!

    Maria

  • Wow! God, enkel och mättande. Vi skippade riset och la till enbart sallad. Mums!

    Anna

  • Väldigt smakrikt i all sin enkelhet. Hoppade över oliverna. Det här kommer vi att göra igen!

    Ulrica

  • Jättegott och lättlagat.

    Elisabeth

Näringsvärde per portion

Energi2545 KJ / 607 kCal
Fett22 g
Salt2.29 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Het räkpasta med tomat och basilika
    Betyg 4.5 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pesto och kalkon på majskaka
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad