Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Fyllda paprikor
ca 500 g kalkonfärs
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
1/2 tsk salt
1 förp urkärnade oliver (à 70 g)
1 förp persilja (à 20 g)
4 röda paprikor
1 dl riven ost
Sallad
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 förp krispsallad eller romansallad
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2545 KJ / 607 kCal
Fett22 g
Salt2.29 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var så himla gott! Vi blandade i riset i den färdiga färsblandningen så allt var i ett. Detta kommer vi laga igen.
Frida
2024-12-04Mycket gott!!
Maria
2024-12-03Wow! God, enkel och mättande. Vi skippade riset och la till enbart sallad. Mums!
Anna
2024-12-02