Kalkonfärsspett med myntayoghurt och sötsyrlig rabarber

1
0
Kalkonfärsspett med myntayoghurt och sötsyrlig rabarber

Ett spännande möte mellan sötsyrlig rabarber smaksatt med ingefära och kardemumma, spiskumminkryddade färsspett och myntadoftande yoghurt. En skön kombination av orientaliska kryddor ger kalkonfärsen och den syrliga rabarbern en rejäl smakskjuts. En snabblagad couscoussallad passar fint till färsspetten.

Kalkonfärsspett med myntayoghurt och sötsyrlig rabarber

Ingredienser

4 portioner

Myntayoghurt

15 myntablad
2 dl turkisk yoghurt
1 krm cayennepeppar
salt

Rabarber

300 g rabarber
1/2 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
2 msk råsocker
1 krm malen kardemumma
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt

Färsspett

500 g kalkonfärs
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré

Till servering

couscous blandad med bladpersilja och spetspaprika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättnings produkt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2250 KJ / 538 kCal
Fett 7 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 71 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden