Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalkonfärsspett med myntayoghurt och sötsyrlig rabarber

Ett spännande möte mellan sötsyrlig rabarber smaksatt med ingefära och kardemumma, spiskumminkryddade färsspett och myntadoftande yoghurt. En skön kombination av orientaliska kryddor ger kalkonfärsen och den syrliga rabarbern en rejäl smakskjuts. En snabblagad couscoussallad passar fint till färsspetten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen om den är fryst.
  2. Myntayoghurt: Hacka myntan och blanda med yoghurt och cayennepeppar. Smaka av med salt. 
  3. Rabarber: Skär rabarbern i ca 10 cm långa bitar och dela varje bit på längden. Skiva chilin, skala och riv ingefäran.
  4. Blanda rabarbern med övriga ingredienser och lägg i en ugnsform.  
  5. Grilla indirekt under lock eller i ugn (täck rabarben med folie) 200°C ca 45 minuter. 
  6. Färsspett: Blanda färsen väl med saltet. Pressa i vitlöken och blanda ner spiskumminen och tomatpurén. 
  7. Forma färsen runt grillspett med fuktade händer.
  8. Genomgrilla färsspetten på direkt värme eller stek i olja i en stekpanna.
  9. Till servering: Servera färsspetten med myntayoghurt och couscous gärna blandad med persilja och spetspaprika.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättnings produkt.

Ingredienser

Portioner: 4
Myntayoghurt
  • 15 myntablad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
Rabarber
  • 300 g rabarber
  • 1/2 röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk råsocker
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
Färsspett
  • 500 g kalkonfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
Till servering
  • couscous blandad med bladpersilja och spetspaprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2250 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept