Kalkonfärsspett med myntayoghurt och sötsyrlig rabarber
Ett spännande möte mellan sötsyrlig rabarber smaksatt med ingefära och kardemumma, spiskumminkryddade färsspett och myntadoftande yoghurt. En skön kombination av orientaliska kryddor ger kalkonfärsen och den syrliga rabarbern en rejäl smakskjuts. En snabblagad couscoussallad passar fint till färsspetten.
Ingredienser
4 portioner
Myntayoghurt
15 myntablad
2 dl turkisk yoghurt
1 krm cayennepeppar
salt
Rabarber
300 g rabarber
1/2 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
2 msk råsocker
1 krm malen kardemumma
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
Färsspett
500 g kalkonfärs
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
Till servering
couscous blandad med bladpersilja och spetspaprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250 KJ / 538 kCal
Fett7 g
Salt2.61 g
Kolhydrater71 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer